OVAKVI LJUDI VAM NISU POTREBNI U ŽIVOTU: Nekoliko najlakših i najdjelotvornijih načina kako da prepoznate lažova čim progovori.

211

Danas niko ne govori uvijek istinu, jer svi ponekad koristimo lazi a to je normalno. Naime, vrlo je lako shvatiti ko ti govori istinu a ko laze. Pitate se po cemu. Evo vam odgovor. Ovo su samo neki znakovi po kojima mozete shvatiti ko je kakva osoba, no, dobro obratite paznju.

Foto: dijelimsavama.blogspot.com

Govor tijela vam otkriva dosta toga. Jer ukoliko vam bude sumnjivo to sto osoba prica, dobro gledajte njene pokrete. Lazovi imaju naviku da drze ruke iza ledja i veoma im je tesko stojati dok izgovaraju lazi. Osim toga ukoliko oblizuju usne to moze znaciti da vam osoba ne prica istinu.

Disanje takodje je jedan od znakova koji pokazuje da osoba sto kaze zapravo je sve laz. Jer osobe koje puno lazu tesko disu, te su puno nervozni.

Mnoge osobe koje lazu skrecu sa teme, to jeste mjenjaju je. Tada se svako osjeca neprijatno, iako je lazov u nekom slucaju iskusan i ima odbojan pogled, on je u velikoj panici. Jer lazovi uvijek zele da promjene temu.

Isto tako jos jedan znak koji pokazuje da osoba laze jeste prekomjerno znojenje. Medjutim, istina je i da kod najiskusniji lazova, laganje izaziva stres. No, oni kad lazu previse se znoje jer je to sve prirodna reakcija.

Naravno osoba koja laze najvise se poznaje po tonu i brzini rijeci. Jer dok laze, njegov glas postaje visi a takodje zna govoriti brze, te ponekad pocne da muca ili izgovara neke pogresne rijeci. 

Foto: dijelimsavama.blogspot.com

Medjutim, najlaksi nacin laganja je preko najnovije tehnologije, a to je zapravo preko poruka ili preko telefonski razgovora. Naime, pisanje preko telefona osobi koja laze daje vise vremena da isplanira svoj odgovor, ali obratite paznju ako pocne pisati rijeci, da budem iskren ili ono sto zapravo mislim. Tada su oni u fazi laganja. 

Takodje nacin na koji se smije pokazuje koliko osoba zaista laze. Dosta puta osmjeh pokriva prava osjecanja osobe. Dobro pazite kako se osoba ponasa, jer sa osmjehom moze da sakrije i strah i ljutnju. Jer pravi osmjeh obuhvata usne i oci.

Osobe sa neuobicajenim ponasanjem zapravo otkrivaju koliko znaju lagati. Mnogi vjeruju da su promjene u ponasanju: nacin govora, ton glasa, drzanje i pokreti rukom ali drugacije nego sto ste ranije mogli vidjeti. Osoba koja kaze da joj se svidja nesto sto ste joj kupili a potom joj osmjeh ne stigne na oci, onda ta osoba laze.

SHARE

LEAVE A REPLY