Medicinski fenomen iz Busovače: Mustafa blizu 90 godina, dnevno popije 10 litara vode!

215

Vecina osoba zapravo nije ni svjesna koliko nam voda znaci u zivotu. Cak 70 % naseg organizma sastoji se od vode. Takodje svaka osoba vjerovatno u nekom trenutku svog zivota morala je nacuti strucno medicinsko misljenje o tome da covjeciji organizam bez hrane moze izdrzati 3 sedmice dok bez vode ne moze ni 3 dana.

Foto: mahalla.ba

Nasem organizmu potrebno je svakodnevno par litara vode, da bi tijelo bolje funkcionisalo. Da li se pitate koji su glavni razlozi zbog kojih treba piti vodu. Naime, to su najvise razlozi zbog odrzavanja tjelesne linije, zbog energije i zbog brzeg metabolizma.

Naime, postoji i mnogo osoba koje piju cak i vise od 5 litara vode na dan. Da, zaista je nevjerovatno. Medjutim, ono sto slijedi u nastavku  je to da cete saznati koja to osoba zaista pije tako veliku kolicinu vode, i kakvo mu je zapravo zdravlje.. jer je osoba o kojoj pisemo poprilicno stara.

U jednom selu kod Busovace covjek po imenu Mustafa Imamovic pije oko 10 litara vode dnevno, i kako kazu sa svojih 87 godina drzi se veoma dobro. Medjutim ono sto doznajemo jeste da je prije deset godina pio cak i 30 litara vode, pa su ga prozvali medicinskim fenomenom.

Kao mali doktori su ga stalno pregledali jer je i tada pio veliku kolicinu vode, no, oni nisu mogli nista pronaci sto bi pokazalo njegovu potrebu za tolikim unosom tecnosti u organizam. Medjutim, danas Mustafa izgleda vrlo stabilno i dobrog je zdravlja, cak i sinovima pomaze oko cjepanja drva i razni drugi fizickih poslova.

SHARE

LEAVE A REPLY