KOLEGICA MI JE POKAZALA KAKO DA OCISTIM PARKET ZA 5 MINUTA SA OVIM PRIRODNIM RECEPTOM: Sada se moj parket cakli. A prasina na njemu ne zastaje.

1543

Bilo koju zenu kada upitate da vam isprica svoj jedan radni dan u kuci. Vjerujte da ce te morati izdvojiti duzi dio vremena da bi je saslusali. Naime kako svi znamo. Kucni poslovi su jednostavno ne zavrsivi. Drugacije receno kao sto mnoge zene kazu. Ako danas kucu uradite sutra ce biti kao da je nikad niste radili.

Medjutim postoji nesto jos gore sto utice na zenske zivce. Sve zene kada urade kucu ili ti zavrse kucne poslove. Najvise vole kada dobiju pohvale od svog partnera ili ti ukucana u zavisnosti koliko ih zivi u domu. Ali nasuprot tome. Zenski poslovi kao sto svi znate u vecini slucajeva su neprimjetivi. To jest muskarci ili muzevi primjete samo kada je prasina i krs u domu. A kada je sve uredno tada kao ne vide. I vjecite se zale kako je njima tesko. A nikad ne misle o tome kako je zeni zapravo.

Foto: Jutarnji list

E bas zbog ovih cinjenica ni jedna domacica ili zena ne uziva dok radi kucne poslove. Jer i sama zna da joj to nikad niko nece priznati. Naravno cast izuzetcima Ali da se vratimo u sustinu teksta. Skoro svaka domacica u glavi pravi dva razmisljanja o tome kako pravilno prati podove laminate ili parkete. Zapravo u njihovom mozgu postoje komesanja o hemijskim deterdzentima. Da li su ona zaista zdrava ili stetna po zdravlje ukucana. Naravno svi mi znamo da deterdzenti ni u kakvom slucaju ne mogu biti zdravi.

Pogotov ako se u tim prostorijama krecu mala djecica. I jos plus ako su bosa. To moze biti zaista nezgodna stvar. Naravno da se razumemo bilo kakva bolest se ne moze dobit odmah. Ali to ide godinama. Zato trebamo povesti racuna. Sta sve koristimo u kucnom domacinstvu.

Foto: pinjolaistra.hr

Naime. Mi vam u ovom tekstu donosimo jedan ekstra dobar recept na prirodnoj bazi. Koji moze ocistiti parkete bolje nego i jedan deterdzent.  Pa da predjemo na stvar to jest sta vam je zapravo sve potrebno kako bi napravili smjesu za ciscenje.

Recept:

Uzmite jednu casu jabukovog sirceta, pomjesajte sa petnaest kapi ulja etericnoga. Ostavite smjesu nek ostoji sat vremena kako bi se lijepo ujedinila. Nakon toga je vec spremna. Kada god budete spremni za rad po kuci mozete poceti.

SHARE

LEAVE A REPLY