Genijalna majka fascinirala celu planetu: Lekciju koju je održala sinu (13) svako treba pročitat!

259

Obaveza svakog roditelja jeste u tome da svoju djecu vaspitavaju na najbolji moguci nacin. Svi znaju da je to stresno i naporno, dok su djeca tvrdoglava te puna nekih zahtjeva. Najteze godine su godine kada postaju tinejdzeri. Tada sva djeca misle da su dovoljno zrela i da ne vole da ih neko kontrolise te se zele osamostaliti.

Foto: oslobodjenje.ba

Medjutim, slicnu situaciju je zadesilo i Estel Hevisem. Kako kaze njen trinaestogodisnji sin Aron pokrenuo je neki kanal na Youtube, te je preko njega poceo zaradjivati novac. Sa osmijehom na licu otisao je da kaze majci, ali uslijedila je rasprava izmedju njih dvoje, te joj je iz ljutnje rekao da sad moze sam da zaradjuje i da Estel nema pravo da ga kontrolise i da upravlja njegovim zivotom. 

Naime, Estel umjesto da kazni djecaka ona je smislila odlicnu ideju, te mu je ostavila pismo i sakrila njegove stvari koje je mnogo volio. No, ono sto pise u pismu je odusevilo mnoge roditelje, te je postalo pravi hit na internetu.

Foto: teen385.com

“Dragi sine, ono sto ti zapravo zelim reci jeste da si ti zaboravio ko je tvoja majka i da si zaboravio da imas samo 13 godina i mislim da ti treba jedna dobra lekcija. Posto si vec poceo zaradjivati prvo ces da otkupis sve svoje stvari koje sam ti ja kupila. Naravno moraces u buduce da snosis i ti troskove: placanje stana, interneta, struje, hrane…

Osim toga radices kucne poslove, usisavati sve prostorije, brisati prasinu, prati kupatilo, sve to ces raditi kao i ja sto sam radila. Naravno pravit ces i dorucak, rucak i veceru, a posle toga i prati sudje. Ukoliko zelis da ja to sve uradim za tebe morat ces mi placati dodatno. Dobro razmisli, ako zelis biti moje dijete a ne moj sasmostalni odrasli cimer, onda mozemo pregovarati. Ukoliko ne zelis, radit ces sve kao i ja. Sa ljubavlju tvoja mama Estel.”

SHARE

LEAVE A REPLY