U jednom naselju Pajić Polje u Gornjem Vakufu / Uskoplju, proteklog vikenda se dogodila saobraćajna nesreća, koja je skoro završila tragično. Lokalni imam Saudin Lužić, je vraćajući se sa posla iz naselja Lužani izgubio kontrolu nad svojim vozilom i upao u ledeni Vrbas. Sva sreća, tu se našao Mario Oreč, koji je istog trenutka skočio u hladnu rijeku, te pružio pomoć imamu.

“Dok sam ulazio u krivinu izgubio sam kontrolu nad autom, posle čega se automobil prevrnuo i sletio u rijeku Vrbas.No, uspio sam se izvući iz vode, ali nisam mogao izaći iz auta. Poceo sam krvariti i bio sam jako lose. Gospodin Oreč je bez i malo razmišljanja skočio u rijeku, i pokušao golim rukama razbiti šajbu, te tom prilikom povrijedio svoju ruku. Potom je uzeo kamen, razbio šajbu i pomogao mi izići iz auta, a potom i iz hladne rijeke”, kaže Lužić.

Nakon što ga je izvukao iz vode, Saudinu je pružena ljekarska pomoć, te je upućen na kućno liječenje. Kako kaže, da bi sve bilo puno tragičnije, da nije bilo hrabrog Maria, koji je iz Zagreba došao na godišnji odmor u rodno mjesto, Pajić Polje.

“Ni u kakvom slucaju ni slutio nisam da ću se taj dan boriti za svoj život, a pogotovo da će mi život spasiti čovjek kojeg prvi put vidim u zivotu. Hvala dragom Bogu na svemu i na svakom stanju, a pogotovo se zahvaljujem što se tu zatekao gospodin Mario, kojem se ovim putem neizmjerno zahvaljujem i želim mu sve najljepse u životu. Nadam se da ćemo se vidjeti boljom prilikom, kada ponovno dođe u svoj rodni grad”, dodaje Lužić .

Izvor: fazon.info

LEAVE A REPLY