Svi  znaju zdravlje je osnova duzeg života, a da bi nam zdravlje bilo što bolje potrebno je da posebno vodimo računa o hrani koju jedemo, te je potrebno da budemo što više fizički aktivni. Zbog toga se svima preporučuje ova smjesa koju treba konzumirati za doručak, a svi oni koji su ga probali se kunu da se svaki puta nakon jela osjećaju bolje, a primjetno je i da im nestaje salo sa trbuha. Za ovu smjesu vam je potrebno sljedeće:

Da bi ste pripremili ovo prije svega, suhe šljive trebate preliti sa 100 mililitara ključale vode i onda sve tako ostavite nekih desetak minuta, a u drugoj posudi za to vrijeme sastavite zobene pahuljice, kakao, lan pa sve to zatim prelijte sa kefirom. Nakon toga izvadite šljive iz vode, dobro ih isjeckajte, pa ih zatim pomiješajte sa ostatkom namirnica.

Vjerovatno niste ni bili svjesni koliko su suhe šljive zdrave,a u nastavku teksta upoznajte se sa svim blagodatima ovoga voća: Suhe šljive imaju sve hranjive nutrijente i nakon procesa sušenja te predstavljaju pravu zdravu energetsku bombu. Izgled im nalikuju na velike, crne grožđice. Suhe šljive pružaju brojne zdravstvene dobiti. Jedna mala šoljica suhih šljiva sadrži u sebi 12,4 grama vlakana koja su dobra posebno za one koji pate od tvrde stolice.

Sa suhim šljivama možete da zadovoljite svoje dnevne potrebe sa vitaminom K, a ovaj vitamin je važan kod zgrušavanja sekreta i drugih tegoba, a kod starijih ljudi nedostatak ovoga vitamina utiče na osteoporozu, zatim asterosklerozu, pa s uključivanjem suhih šljiva u prehranu ovi se problemi mogu izbječi i izlijeciti.

Izvor: fazon.info

LEAVE A REPLY