Poznata pevacica Lepa Lukić svakog meseca prima čak tri penzije, koje u kako saznajemo iznose oko 180.000 dinara, otkrivaju mediji. Kraljica narodnjaka slobodno se može pohvaliti time da je, posle više od pola veka pevanja, stekla uslove da živi mirno i lepo, bez straha za svoju egzistenciju i razmišljanja da li će imati pozive za nastupe i slicno.

Kao i gotovo svim umetnicima, i Lepi je država uplaćivala za zdravstveno i penzijsko osiguranje, i na zbog toga, ima primanje od 30.000 dinara. Pored toga, 2011. dobila je nacionalno priznanje za doprinos kulturi, što  prima svakog meseca oko 45.000 dinara. Ali, najveća primanja Lukićeva dobija iz Kanade, gde je u penziji već godinama, a ona iznose 1.300 dolara, odnosno oko 900 evra.

– Kraljica narodne muzike Lepa Lukic zbog te penzije mora da ide u Kanadu na svakih šest meseci. Vecina ljudi se pitalo zašto često putuje i evo, sada je otkriven razlog. Valjda je tamo takav zakon, da penzioneri moraju određeno vreme da borave u Kanadi, bez obzira na to što su rodom iz drugih država i sto zive tamo.

Saznajemo da joj je u tome pomogao pokojni muž Milan Milanović, s kojim je bila u braku dve decenije, a koji je živeo u toj državi.Poznata pevacica trenutno boravi u Kanadi i tamo će ostati do sredine februara. Ona će danas proslaviti 80. rođendan. Inače, pre Kanade je nekoliko dana bila u Čikagu, gde je pevala za doček Nove godine i zaradila finu svotu novca.

Izvor: fazon.info

LEAVE A REPLY