Ideja ovog covjeka je postala turistička atrakcija, a svi se ljudi zaustavljaju kako bi uzeli selfie pred neobicnom kucom. Prema pravilima gravitacije, sve što ide gore mora pasti dolje. Ipak, domovi na ovom popisu čini se da prkose ovom pravilu. Mnogi su si arhitekti dali truda kako bi pokazali da se gravitaciju ipak da pobijediti.

Te zgrade i kuce nalaze se u Europi, Aziji, Australiji i Sjevernoj Americi, te redefiniraju značenje pojma “dom” u mnogim aspektima.Penziooniosani graditelj, 65, sagradio je naopaku kuću, unatoč svojoj supruzi koja je smatrala ideju kao najludju do sada.

Neke ideje i uradjene kuce  nas ostave bez riječi. Ponekad možete naći na razne interesantne ideje kojih se dosjete neki ljudi. Te ideje su kreativne i ne nailazimo baš tako često na nešto takvo.Čovjek po imenu Valdevino Miguel de Silva je napravio nešto zaista posebno. Napravio je kuću koja stoji na krovu. Nije kao one klasične, baš zbog toga ne može proći nezapaženo.

On je inače penzionisani građevinac i živi u Brazilu. On je svoju ideju pretvorio u cudo koji mnogi obilaze. Naravno, mnogi su bili skeptični i smijali su se njegovoj ideji. Nije im bilo jasno zašto bi napravio nešto naopako.On nije želio odustati od svoje ideje. Sagradio je kuću onakvu kakvu je želio. Kuću koja nije nimalo izgledala obično.Krov nije bio na vrhu nego na dnu.

Pokazujemo vam slike u kojima  možete vidjeti kako je ta kuća zapravo izgledala.Zbog takvog izgleda se dosta pisalo o njoj, postala je vrlo popularna. Kaže da je želio uraditi nešto drugačije i uzbudljivije. Bio je u penziji i želio je biti aktivniji. Posvetio se tome i uspio je. Sada je ta kuća prava atrakcija mnogi turisti je obilaze.

Izvor: fazon.info

LEAVE A REPLY