Cijelu Srbiju, ali i cijeli Balkan je veoma potresla vijest da je proslavljena glumica Neda Arnerić preminula u svojoj 67. godini života. Prema informacijama glumica je pronađena u svome stanu, a pronašao ju je njen brat koji je došao da je posjeti jer je glumica živjela sama. Odmah su došli pripadnici policije i Hitne pomoći, ali su i oni mogli samo da utvrde smrt, nigdje nisu pronađeni tragovi nasilja, a obdukcija će vjerojatno utvrditi uzrok smrti.

Neda Arnerić se rodila 15.jula 1953. godine u Knjaževcu. Iza sebe je imala zaista bogatu glumačku karijeru, posebno na filmu i na televiziji, ali i u pozorištiu. U svijet glume je ušla kao veoma mlada, a mnogi su ostali iznenađeni saznanjem da Neda nikada nije završila Fakultet dramskih umjetnosti.

Neda je sa sesnaest godina upisala Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u klasi profesora Milenka Maričića, ali je nikada nije završila, jer je tadašnji zakon branio da studenti prve i druge godine akademije snimaju filmove i da igraju predstave, a ona je tada imala toliko ponuda, posebno za film, da jednostavno to nije mogla da odbije, pa je tako ostala uskraćena za diplomu sa akademije, ali je zato u svojoj karijeri snimila više od 110 filmskih i televizijskih uloga, te je i igrala u cetrdeset pozorišnih predstava.

Neda je tokom svog zivota bila u braku 3 puta i to sa glumcem Radetom Markovićem koji je u to vrijeme bio 32 godine stariji od Nede, ali je to bila zabranjena ljubav, te sa režiserom Dejanom Karaklajićem, a u trećem braku sa Miloradom Mešterovićem je bila u braku 35 godina sve do njegove smrti prije godinu dana. Mnogi smatraju da je upravo Mešterovićeva smrt uzrok i smrti Nede Arnerić koja nikako nije mogla da savlada svoju veliku bol i tugu posle smrti muza.

Izvor: fazon.info

LEAVE A REPLY