Mnogi ljudi pokusavaju na sve moguce nacine da uklone bradavice sa svoje koze, koje su ustvari dobrocudne izrasline na nasoj kozi. Izgledaju kao maleni mekani cvorici, a njihova velicina moze da bude od nekoliko milimetara pa do promjera od nekoliko centimetara.

Ponekad znaju da budu boje nase koze ili da malo odstupaju od iste, ali iako promjene nisu zlocudne kada su one u pitanju, tokom zivota ih nastane samo jos vise I vise, zbog cega mnogima smetaju I predstavljaju im problem estetske prirode.

Cinjenica je da neki problemi imaju vise problema ove vrste u odnosu na druge, te dok se nekima javljaju po trbuhu, vratu, pazusima, ima I onih kod kojih se znaju javiti I na preponama, kapcima I drugim podrucjima. U nasem danasnjem clanku vam donosimo jedan trik koji vam moze pomoci da uklonite ove izrasline sa svoje koze, a sve sto vam treba jeste jabucni ocat.

Naime, pazljivo operite podrucje oko fibroma, koristeci samo blagi sapun I vodu. Nakon sto ga operete, onda ga posusite, te natopide komadic obicne vate jabucnim octom I to tako da iscijedite visak odmah. Nakon toga polozite vatu na bradavicu, te je fiksirajte nekim flasterom ili zavojem.

Vec nakon 15 minuta je u redu da skinete flaster I da to podrucje isperete vodom. Sasvim je dovoljno da nekoliko dana, negdje do sedam dana ili vise ponavljate ovaj postupak tri puta dnevno, da bradavica prvo potamni, a onda ce se tu stvoriti krastica koja ce se vremenom osusiti I na kraju ce da otpadne.

Izvor: Novi.ba

LEAVE A REPLY