Pozdravljamo vas srdačno dragi naši. Mi smo odlučili da vam uljepšamo dan sa ovom jednom sitnicom – jednim veoma, nekima smiješnim nadamo se, vicem. U nastavku možete pogledati ostatat vica i nadamo se zaista da će vam se dopasti. Evo o čemu se radi i kako završava:

Da li vam se dopao naš vic dragi naši? Nadamo se da ste se lijepo i baš od srca nasmijali, a za one koji su već znali za ovaj vic, čuli ga ranije, ili im jednostavno nije bio smiješan, žao nam je, nadamo se da ćemo jednom i za vas naći nešto.

Napišite nam u komentarima ispod da li biste željeli ponovo ovakav članak, vic neki, da vam popravi raspoloženje. Možda ponovo vrlo brzo budete imali priliku da pročitate jedan na našoj stranici.

Pod šalom ili vicom u teoriji se podrazumijevaju sve duhovite priče o fiktivnim događajima (šalama) i skupovima koji se odnose na situaciju u duhovitom (smiješnom) stilu.

Vic (na njemačkom “der Witz”) je oblik humorističkog čitanja, često u društvu gdje priča ostavlja snažan dojam na slušatelje koji se nerijetko smiju situaciji u kojoj je glavni lik pronađen, ili njegovu reakciju na temu. Zajednički junaci balkanskih šala su Mujo i Haso, plavuše, Srbi, Bošnjaci, Hrvati, seljaci, Makedonci, Cigani, Amerikanci i drugi narodi.

Vicevi mogu biti u raznim oblicima, od običnih pitanja i smiješnih odgovora (npr. kratki vicevi o plavušama ili verzijama nečijeg imena) pa sve do ilustrovanih odnosno tzv. apstraktnih viceva gdje se kroz neku specifičnu simboliku prikazuje neki smiješan pojam ili rečenica.

Izvor: Novi.ba

LEAVE A REPLY