Poreklo imena Zorica. Vlastito imena Zorica, izvedeno je od imena Zora. Vodi poreklo od staroslovenskog narodnog imena. Osnovna imenica ovog imena, “zora” – svitanje, početak dana uzeta je za lično ime. Kod starih Slovena, značenje reči “zora” je aurora ili ti svanuće.

Značenje imena Zorica. Ova osoba je poštena, kreativna i nezavisna. To je duhovno snažna osoba koja razvija svoje duhovne sposobnosti i ima koristi od vežbi duha. Sposobna je da prebrodi mnoge teskoće u životu. Rutinu života podnosi lakše nego drugi. Sposobna je da voli čista srca.

Naime, njeno srce je zaista ogromno, iskreno i prepuno bezuslovne i neverovatno velike ljubavi koju zaista treba zaslužiti, da bi dobijao svakoga dana do kraja svog života. Prijatelji i porodica su joj svetinja. Kada se oni pronađu u nekom bilo većem ili manjem problemu, bez bilo kakvih suvišnih pitanja ili nedoumica, istog trenutka idu u pomoć i pružaju najbolju moguću podršku koju bi ikada mogli i zamisliti.

Naime, bez obzira na sva dobra dela koja čini drugima, nikada ne bi dozvolila da neko vidi slabost u njenim očima ma koliko imala problema u životu, ona se nikada neće predati već naprotiv, boriće se svom snagom kako samo ona to zna i izaći kao neviđena pobednica zahvaljujući samo sebi.

Zbog toga, zaista je ogromna čast poznavati jednu ovakvu osobu kada shvatimo koliko je ustvari hrabra, čvrsta i žena bez straha pred ostatkom svetu, dok one najslabije tačke ličnosti pokazuje samo onom pravom muškarcu koji je uprkos tome, nikada ne bi tretirao kao neko manje vredno biće ili slabića koji ne može nešto da savlada. Drugi oblici ovog imena su Zorinka, Zorijana, Zorilo, Zoraida, Zorka, Zorko, Zorun.

Izvor: ljubavna-adresa.com

LEAVE A REPLY