Poreklo imena Vesna. Žensko ime Vesna je poreklom iz staro-slovenske grupe jezika, i pretpostavlja se da je ime pak i poteklo od imena slovenske boginje proleća, Vesne ili pak da je „izvedeno“ iz reči „vesnik“, a u značenju onaj koji najavljuje ili oglašava dolazak proleća – radosti i sunca.

Značenje imena Vesna. Ime Vesna je staro-slovensko žensko lično ime, ali koje je na žalost veoma izgubilo na svojoj popularnosti u današnjem „savremenom“ svetu, kako u našoj zemlji, tako i u zemljama iz našeg okruženja, te se samo po nekada daje novorođenim devojčicama, iako je vrlo lepog značenja i ima vrlo upečatljivu simboliku.

Ako se uzme u obzir i rusko poreklo imena Vesna, obično je u pitanju značenje – mladost; radost ili nesputana lepota. Značenje imena Vesna, po pravilu se odnosi na onu žensku decu koja su – rođena da donesu ili sreću ili radost, kao i na onu decu koja su vesnici proleća. Ona je puna vedrine i pozitivne energije bez obzira na sve poteškoće u kojima se nađe u životu, nju to neće sputati da ostane neopisivo divnog osmeha i snage neverovatne ratnice koja nikada ne odustaje.

Isto tako, ona je ta koja će svakom živom biću uneti dovoljno optimizma i snage da nastavi dalje kada pomisli da je to skoro nemoguće jer zna kolike su ljudske sposobnosti i kako može ubediti svakoga da dovoljno vredi i da se trudi oko svojih ciljeva i ljudskih potreba. Zbog toga, kada se jedna ovakva osoba pojavi u našem životu, treba da je čuvamo svim svojim bićem kako joj se apsolutno ništa loše ne bi desilo jer, zašto da neko ko nam unosi sreću u život, bude izložen nekim negativnim uticajima okoline.

Izvor: ljubavna-adresa.com

LEAVE A REPLY