Poreklo imena Saša. Ime Aleksandra je kosmopolitsko međunarodno ime, koje na svakom jeziku zapadne civilizacije je poznato i uvijek popularno. Ime Aleksandar, od kojeg je ovo ime izvedeno, potiče od grčkog imena Aleksandros (gr. Αλέξανδρος, Aléxandros,) sa značenjem “zaštitnik ljudi” (alexo =zaštita + andros =muževan, muškarac, čovjek).

Ime je čuvenog makedoskog vojskovođe i vladara Aleksandra Velikog (356-323 pre Hrista), utemenitelja grada Aleksandrije na obali Egipta, čuvenog zbog kolosalnog svetionika i najveće biblioteke tadašnje epohe, i ime je prvenstveno zahvaljujući njemu dostiglo veliku popularnost.

Značenje imena Saša. Varijanta imena Aleksаndrа. Ime se koristi i kao muško i kao žensko i ustvari je ruska umanjenica tj. rusko ime od milja za Aleksandar. Postoji pregršt varijanti ovog imena grčkog porijekla. U ovom obliku- Aleksandra- ime se koristi koristi na našem podneblju u svim zemljama u regionu, među Nijemcima, Mađarima, Skandinavcima, Slavenima, Španjolcima i mnogim drugim nacionalnostima. Drugim riječima, Aleksandra je međunarodno ime koje je uvijek u modi.

Saša je samouvjeren, autentičan, šutljiv i atraktivan tako da osvaja srce svake pripadnice suprotnog pola bez mnogo truda, dovoljno je samo da kaže bar slatkih reči koje su mu u opisu života i tako dobija ženu koju je želeo celog svog života. Saša je neko ko je poseban na svaki mogući način. Ima srce veličine dva univerzuma, a za drage ljude će uraditi sve što je potrebno samo da budu bez problema te da budu neizmjerno srećni bez obzira na sve.

U ljubavi je pravi romantik i ljubavnik sa stilom. Ima talenat da uz pomoć samo par reči i pokreta osvoji partnerku koja mu zapadne za oko bez bilo kakvih problema, a zbog toga mu je zaista lako pronaći i ženu sa kojom će provesti ostatak svog života.

Izvor: ljubavna-adresa.com

LEAVE A REPLY