Poreklo imena Sandra. Varijanta imena Aleksаndrа. Ime nam dolazi iz grčkog i ima značenje “zaštitnica ljudi”. Takođe ime može biti izvedeno i od grčkog imena Kasandra u značenju “blistav, sjajan” + “aner, andros” u značenju “muževan, hrabar”.

Osobe koje nose ovo ime su snažne, angažovane kao i uvijek pozitivno raspoložene i radosne. Uz Sandre se vežu i pojmovi dosjetljivost i nadarenost. Ime je bilo najpopularnije između 1967. i 1972. godine. U tom razdoblju rodilo se oko 26 posto osoba koje nose ovo ime, a najpopularnija godina bila je 1972.

Značenje imena Sandra. Uzevši u obzir da je posredno izvedeno od muškog imena Aleksandar, koje se prevodi kao “ zaštitnik “, odnosno “ onaj koji brani ljude “, žensko ime Sandra bi se slobodno moglo prevesti kao “ zaštitnica “, te “ ona koja brani ljude “. Nisu poznati drugi oblici ovog imena, osim oblika Sanda koji se izuzetno retko javlja.

Osoba koja poseduje jedno ovakvo, zaista treba da bude zahvalna na tom daru i samoj ličnosti koja joj je dodeljena tim putem. Sandra je neko ko je apsolutno uvek tu za druge i nikada je nećete moći naći kako neko poverava svoje probleme i brige, već naprotiv, radije će se truditi da sama izađe na kraj s tim nego da zamaraju druge.

Duhovita je, šarmantna i izuzetno velikodušna osoba. Radije će sve svoje bogatstvo dati drugim ljudima i ostati bez ičega nego što će gledati tuđu muku i borbu za opstanak. Nju zaista treba čuvati jer je osoba koja se sreće samo jednom u životu i samo jednom imamo priliku da vidimo anđela na zemlji koji je tu da čuva sve ljude ovog sveta.

Izvor: ljubavna-adresa.com

LEAVE A REPLY