Porjeklo imena Rada. Ime Rada je domaćeg porjekla. Ime je izvedeno iz imenice radost, pa ime označava onu koja je radosna. Muški oblik ovog imena je Rade. Drugi oblici ovog imena su Radan, Radelja, Radika, Radina, Radinka, Rado, Radoica, Radoja, Radoje, Radojica, Radojka, Radojko, Radojla, Radojlo, Radonja, Radohna, Radul, Radule, Radun i Radunka.

Značenje imena Rada. Rada je žensko ime u Srbiji. “Koren imena: rad, rada, radost. Značenje: radost što se rodila; da se raduje u životu, da bude radna; da bude nalik beloj radi.”. Ime se ne nalazi među najpopularnijih 100 ženskih imena u Srbiji..

Zaista, Rada je uvek ta koja svima mami osmeh na lice i trudi se da apsolutno nikome ne fali ništa i zbog toga je često i omiljena u svom društvu. Poseduje mogućnost racionalnog donošenja odluka te im se samim tim i mnogo ljudi obraća upravo u trenucima kada im je potreban najbolji savet koji bi ikada mogli dobiti.

Ona nikada neće tražiti ništa zauzvrat ma koliko toga dobrog učinila nekome, neće joj biti bitno da joj to isto neko uzvrati već naprotiv, za nju je najveće zadovoljstvo videti osmeh na licu te iste osobe i znanje da je uradila jedno dobro delo.

Osećajna je, brižna i neverovatno divna. U ljubavi je pravi mali anđelak prepun iskrene, bezuslovne i ogromne ljubavi koju je spremna pružiti samo onome ko joj dokaže da je te iste ljubavi zaista vredan i da je nikada neće povrediti, niti da će odustati od nje bez obzira na sve.

Izvor: ljubavna-adresa.com

LEAVE A REPLY