Poreklo imena Nikolina. Žensko lično ime Nikolina je godinama unazad jedno od najrađe davanih imena za novorođene devojčice, koje je „stabilno“ po svojoj statističkoj popularnosti i koje je jedno od imena koje ima tradiciju i uvek je aktuelno. Osnova imena Nikolina jeste reč „nike“ u značenju pobeda; pobednik; uspeh; i „laos“ u značenju narod; svet; čovek; ljudi i otuda je jasno bukvalno značenje imena svakako „narod je pobednik ili narod pobeđuje“ te nekada „pobeda za narod“.

Znacenje imena Nikolina Značenje imena Nikolina jeste po pravilu – „ona koja voli sve ljude“; „ona koja je borbena i koja je pobednica“; „ona koja se bori za svoja uverenja“; „ona koja je zaslužna za svačiju radost ili za pobede“; „ona koja je narodna heroina“; „ona koju svako voli i poštuje kao pobednicu“. Najpopularniji nadimci, umanjenice i imena od milja za ime Nikolina su – Nika; Nina; Lina; Niki; Nikol; Nikols; Nikes; Niks; Ninica; Ninona; Nona; Kolina.

Svakako je jasno da je najpoznatija muška varijanta imena Nikolina naravno Nikola, a i prezime koje je izvedeno jeste Nikolić, kao i neka varijantna prezimena kakva su Nikolajević; Nikolajev i tako dalje. Prema numerologiji, osobe koje nose ovo ime vrlo su staložene i posvećene gradnji svog života na čvrstim temeljima sazdanim od reda, rada i discipline.

Vrlo su praktične te znaju štedjeti. Zbog njihove fokusiranosti na red mnogi će ih proglasiti previše opreznima i konzervativnima. Ne vole otkrivati svoje prave osjećaje i stavove, ali to im se često obija o glavu jer imaju osjećaj da ih nitko ne razumije, a to se događa upravo zbog toga što su ponekad tajnoviti. Sanjaju duboku i istinsku ljubav, suživot s osobom koja će im biti vjerna.

Izvor: ljubavna-adresa.com

LEAVE A REPLY