Ime Milica je naše domaće, staro slavensko ime, i kao što i samo ime govori, značenje je – mila i draga. Reč „mila“ u ženskim imenima, ili „mio“ u muškim, je često osnova starih srpskih i slavenskih imena. Odatle potiču imena Milan, Milena, Milovan, Miodrag itd. Postoji i tumačenje da je ime Milica izvedeno iz grčkog od reči “mil-es” što znači “vojnik”, no ovo tumačenje je smjela konstrukcija i vrlo malo verovatno.

Ime Milica su nosile mnoge žene iz vladarskih porodica. Žene koje nose ovo ime imaju jednu posebnu moc nad drugim ljudima, a to je da osvajaju ljude svojim šarmom. One su prave kraljice i princeze koje umiju da dobiju ono što žele. Nikada ne bi uradile nešto što bi naštetilo ljudima oko nje. Čak i najvećem neprijatelju one bi pomogle u svakom trenutku i situaciji. One imaju ogromno srce prepuno ljubavi i pažnje za sve ljude oko sebe. Kao prijatelj je predivna i uvijek je tu da pruži svoje rame i toplu riječ. Njena divnoća je njeno najveće i najljepše oružje.

Nikada te neće napustiti u nevolji i teškim vremenima. Stvarno vrijedi imati pored sebe osobu kao što je ona. U ljubavi je prava mala nevaljalica, što se tiče kreveta. A što se tiče odnosa u vezi, poštovanja, vjernosti, iskrenosti i povjerenja nema joj ravne. Milica je žena koja je savršena za ljubavnu vezu. Njen muškarac će biti ponosan na ovu ženu, toliko da nikada neće poželjeti drugu.

Milica je divna duša prepuna ljubavi i pažnje za sve ljude oko sebe. Vjerna je i njoj jednom odana tajna će otići u grob sa njom. Nema te šanse da bi odala svog prijatelja a niti nekoga stranca. Njoj nije stalo da prenosi o tuđim problemima a niti da trača, jer ona vodi svoj život i ne želi da gura nos u tuđe probleme niti život. Radije neće ni biti u njemu a neće ti ni načiniti ništa loše. Ona je jednostavno kraljevske krvi i u sebi nosi taj gen ljubavi i plave krvi.

Izvor: ljubavna-adresa.com

LEAVE A REPLY