Poreklo imena Katarina. Dvadeset i petog novembra Katarine, Kate i sve one čije ime proizlazi iz tog imena grčkog porekla slavesvoj imendan. Značenje imena Katarina nije u potpunosti odgonetnuto. Sa sigurnošću se zna da ono ima poreklo u grčkom jeziku. Jedna teorija pretpostavlja da ime dolazi od grčkog i vizantijskog imena Haikaterine ili Hekaterine, verovatno povezana s Hakatom (Hekate- boginja sveta mrtvih).

Jedna od pretpostavki je da ono potiče od termina katarza, koji bi se mogao prevesti kao očišćenje, pa bi u tom slučaju Katarina bila “ona koja je čista”. Drugo moguće značenje je ono koje kaže kako potiče iz grčke reči ἐκάτερα (ekàtera), “svaka”.

Značenje imena Katarina. Latinizirani oblik imena je Catharina, koje po tradiciji dolazi od grčkog ženskog prideva καθαρά (katharà), što znači “čista, iskrena, neposredna”. Prema numerologiji, osobe koje nose ovo ime poseduju sjajnu intuiciju. Imaju “takta” i ne reaguju naglo, a njihova moć uveravanja zaista je velika.

Diplomatski su nastrojene i uvek spremne za konstruktivan razgovor. Kada je u pitanju posao, sjajno funkionišu u timu i omiljene su u društvu. Ne plaše ih nepoznate situacije i odvažno su nastrojene prema životnim izazovima. Imaju otvoren um, izraženu empatiju i u svakom trenutku znaju da pruže podršku.

Ove osobe su zaista pozitivna promena u ovom surovom svetu gde su svi okrenuti tome da budu grubi i oholi, dok su osobe sa ovim vlastitim imenom u potpunosti čistog i iskrenog srca prepunog ljubavi i nežnosti. Zbog toga, pravo ih je bogatstvo imati u svom životu da nam pruže svu ljubav i razumevanje ovoga sveta onda kada pomislimo da smo u potpunosti sami i da ne postoji niko ko bi nam pomogao.

Izvor: ljubavna-adresa.com

LEAVE A REPLY