UVIJEK ĆETE IMATI BESPLATAN INTERNET: Trik kako da otkrijete šifru iako su na WI-FI-u zaključali! U današnje vrijeme nezamislivo je da neko ima mobitel, a koji nema pristup internetu. Međutim, nekada nemamo uplaćen internet na mobitelu, a zaključane su sve dostupne Wi-Fi mreže.

Napravljena je nova aplikacija “Instabridge” pomoću koje se možete konektovati na bilo koju Wi-Fi mrežu, čak ako ona ima šifru. Ova aplikacija je iz dana u dan sve popularnija, i sve više ljudi je počinje koristiti. A još detaljnije objašnjenje poslušajte u videu sa Jutjub kanala “Pametni telefoni”: UVIJEK ĆETE IMATI BESPLATAN INTERNET: Trik kako da otkrijete šifru iako su na WI-FI-u zaključali!

Wi-Fi (IEEE 802.11) je bežična mreža gdje se podaci između dva ili više računara prenose pomoću radio frekvencija (RF) i odgovarajućih antena. Najčešće se koristi u LAN mrežama (WLAN), ali se u posljednje vrijeme sve više nudi i bežični pristup WAN mreži – internetu. Wi-Fi je brand Wi-Fi Alianse koja propisuje standarde i izdaje certifikate za sve Wi-Fi uređaje. Wi-Fi je 1991 godine izumila NCR Korporacija/AT&T u Nieuwegeinu, Holandija. Prva mreža se zvala WaveLAN i radila je na brzinama od 1 do 2 Mbit/s. Ocem WiFi-a se smatra Vic Hayes čiji je tim osmislio standarde za Wi-Fi kao što su IEEE 802.11b, 802.11a i 802.11g.

Wi-Fi mreže rade uz pomoć veoma jednostavne radio tehnologije, jedina razlika je to što se radio signali pretvaraju u nule i jedinice. Slanje podataka preko radia nije novina jer se i Morzeov kod binarno prenosio bez žica, no RF tehnologija je mnogo unaprijeđena od vremena Morzeovog koda, tako da je opseg informacija koje je moguće poslati pomoću radio frekvencija neuporediv.

Upravo je WiFi prvi iskoristio dobru propusnost i jednostavnost radio signala. WiFi radiji šalju signale na frekvencijama 2.4 GHz (802.11b i 802.11g standardi) i 5 GHz (802.11a), gdje se koriste mnogo naprednije tehnike kodiranja kao što su OFDM (orthogonal frequency-division multiplexing) i CCK (Complementary Code Keying) pomoću kojih se ostvaruju mnogo veće brzine prijenosa podataka samo uz pomoć radio valova. Razlog što se ove frekvencije koriste jest što su ostale neiskorištene od strane raznih armija ali i ostalih korisnika koje koriste zasebne frekvencije za komuniciranje.

 

Izvor: luftika.rs

LEAVE A REPLY