Hrvatski bloger Kristijan Iličić obišao je ceo svet, a trenutno boravi u Etiopiji. Poslednjom objavom uspeo je da oduševi mnoge koji prate nejgova putovanja. Fotka stara 8 godina prikazuje Kristijana i dve devojčice kako poziraju u Turmiju, u plemenu Hamer.

Na ovom putovanju Kristijan je odlučio da pronađe devojčice sa slika, s obzirom da je sliku jedne od njih istetovirao na ruci. Potraga za devojčicama koje su u međuvremenu odrasle, u srcu Etiopije i njenih brojnih plemena, za Kristijana nije bila lagan posao.

“Prvo sam pokazivao sliku i tetovažu po celom selu. Rođak jedne devojčice je prepoznao sliku i rekao da se ona nalazi 40-50 km dalje od plemena. Otišli su po nju, ali nisu je našli tamo. Uspeli smo da saznamo da devojčica (levo od mene na slici) studira 48 km dalje od sela”, kaže.

Dok je Kristijan obilazio plemena, devojčicu su doveli, seli u restoran i tamo ga čekali. Njegova misija je uspela. Naravno, odmah smo se zapitali šta je s drugom devojčicom. “Ona se porodila, sada se odselila i živi kao nomad. Nju nisam video”, kaže Kristijan koji dodaje da je susret s devojčicom bio emotivan.

“Tetovirao sam se u Banjaluci. Termin sam čekao godinu dana. Pokazao sam slike koje imam tatu majstoru, on je od nekoliko slika iz plemena odabrao tu i rekao da će on oko moje ruke složiti priču. To je devojčica koju ću ceo život nositi na ruci, a ta mi je slika jedna od najdražih koje sam ikada slikao. Bile su to prave emocije”, ispričao je Kristijan koji još boravi u Etiopiji na putovanju koje će trajati ceo mesec.

info-kutak.com

LEAVE A REPLY