Tumačenje ovog imena je slično kao i tumačenje sna. Može imati stotine različitih značenja, ovisno od toga šta se sanja. Ali ime Sanja svakako je suprotnost imenu Jasna (ili Klara npr.) Sanja simbolizira snenost, nestvarnost, nejasnost. Snovi se često tumače kao poruke našeg podsvjesnog koje nam se javljaju u snovima. Ime Sanja bi moglo značiti sve ovo, ili da je lijepa kao san. Shodno ime, činjenica da je ovo srednje prisutno ime u okolini i okruženju, možemo slobodno reći da je ime Sanja zaista posebno i da ga poseduju samo izuzetno posebne osobe koje poseduju lepotu iz snova i šarm svetskih zavodnica.

Postoje dva mišljenja o poreklu imena Sanja – jedni tvrde da je srodno grčkom imenu Aleksandra, drugi kažu da je to samostalno, “pravo” ime i da vodi poreklo od glagola sanjati. Sanja je naše domaće ime izvedeno od glagola „sanjati“, ali postoji još nekoliko tumačenja ovog imena. Toliko o značenju ovog imena. Iako postoje tumačenja da je ime izvedeno od imena Aleksandra (od muškog imena Aleksandar) , ono je malo vjerovatno. Sanja je dakle jedno prelijepo domaće ime, koje se koristi samo na prostoru bivše Jugoslavije. Najviše u Hrvatskoj i u Srbiji, ali i Crnoj Gori, BiH, Makedoniji i Sloveniji.

Ovo ime ima lepo značenje, koju god teoriju o poreklu da prihvatite. Ako potiče od imena Aleksandra, onda znači zaštitnica, ona koja brani ljude, a prema drugom značenju je izvedeno od glagola sanjati. Specifično za ovo ime je da nema mnogo drugih oblika i varijacija, tek nekoliko. Sani je, na primer, arapska varijanta imena Sanja, a znači “blistava”, “sjajna”, dok se to ime u nemačkom jeziku tumači kao “mudra”, “razborita”. Zanimljivost u vezi sa imenom Sanja je da ga nose pripadnici oba pola, uniseks je, a najpoznatiji muškarac koji nosi ovo ime je muzičar Sanja Ilić.

Osobe koje poseduju ovo ime su jednostavno neodoljive i prave male šarmerke kojima je skoro nemoguće odoliti i koje je pravo bogatstvo imati kraj sebe u životu da nam bude večna saputnica, te da uživamo u njenoj neverovatnoj lepoti svakoga dana, iznova sve više. Spremna je u sred dana ili noći priteći u pomoć onome ko se nađe u ozbiljnoj nevolji bez bilo kakvih suvišnih pitanja, a pogotovo bez traženja bilo čega zauzvrat od te osobe, ma koliko to delo koje učinila je veliko, ona će biti srećna ako zauzvrat dobije “Hvala”. Njena priroda je jednostavno blistava i sjajna, te gde god da se pojavi, jednostavno obasjava svaki prostor bez i malo truda, jer ipak, njoj trud nije potreban kada poseduje prirodan šarm i entuzijazam kojim osvaja i obara sa nogu sve ljude oko sebe.

ljubavna-adresa.com

LEAVE A REPLY