U danima kada nisu postojale terapije za parove, muškarac i žena su morali da pronađu način način da ostanu zajedno. Strategija ove žene se i više nego isplatila. Evo i kako je to uspela. Muž i žena su bili u braku više od 50 godina. Zajedno su delili sve i nisu imali tajne, osim jedne stvari. Žena je čuvala staru kutiju od cipela na ormanu u njihovoj spavaćoj sobi, koju muž nikada nije dirao

Muškarac nikada nije razmišljao o tome i sadržaju koji se nalazi u kutiji, da ju je čak i zaboravio sve do jednog dana kada se žena nije smrtno razbolela i završila u bolnici na samrti Pošto su oboje mislili da će joj uskoro doći kraj, po prvi put u životu mu je dala dozvolu da otvori kutiju. On je uzeo stolicu, popeo se na nju i pogledao u kutiju. Ono što je video unutra, umalo ga nije oborilo sa nogu. Unutra su bile heklane lutke… i 95,000 dolara u kešu!

Zapanjen, žurno se vratio u bolnicu i pitao ženu za objašnjenje. Tada mu je otkrila dugo čuvanu tajnu: “Malo pre našeg venčanja, moja baka mi je rekla da u zdravom braku nikad ne treba da bude svađa”. “Zbog toga sam nakon svake svađe sa tobom prećutala i isheklala 1 lutkicu”. Muškarac je bio dirnut njenim rečima.

Postojale su samo dve lutkice u kutiji, što znači da se ljutila na njega samo dva puta tokom svih ovih dekada. Preplavljen osećanjima, poljubio je svoju ženu Tada ju je upitao odakle joj toliki novac. “Oh”, rekla je, “To je novac koji sam zaradila od prodavanja drugih lutkica”.

Izvor: Magazin.ba

LEAVE A REPLY