Poljski zračni prijevoznik LOT Airlines je prodao kartu svom 500.000 kupcu u Varšavskoj zračnoj luci.  Maciej Kolodziej je kupio kartu za New York, a LOT Airlines je odlučio da ga iznenadi na poseban način.  Ovakvo iznenađenje sigurno niko od putnika nije očekivao!  Pogledajte i podijelite video s prijateljima:

Putovnica je vrsta putne isprav koja služi za putovanje u inozemstvo, osim u izuzetnim slučajevima kada se države međusobno, bilateralnim sporazumima, dogovore ulazak na svoj teritorij s osobnom iskaznicom. Postoji više vrsta putnih isprava, primjerice putovnica, zajednička putovnica, diplomatska putovnica, službena putovnica i putni list. Neke države izdaju posebne putovnice za maloljetnike koje se nazivaju dječje putovnice. I životinje za prelazak granice moraju imati putovnicu. U Hrvatskoj se putovnica građanima do 21. godine života izdaje na 5 godina, a nakon 21. godine s rokom važenja od 10 godina.

Hrvatski državljani ne potrebuju putovnicu za putovanje u zemlje Europske unije, te u Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Kosovo, Lihtenštajn, Makedoniju, San Marino, Srbiju i Vatikan, već je dovoljna osobna iskaznica[1]. Za boravak u zemljama članicama Schengena, ali ne i Europske unije (Island, Norveška i Švicarska) putovnica je potrebna iako nema granične kontrole.

usn.co.ba

LEAVE A REPLY