Jedan meteorološki servis je izdao jasno i glasno upozorenje za svakog ko se nalazi u jugoistočnoj evropi. Tačnije se radi o tome da će nekoliko dana biti saharski pijesak i da će velike količine pijeska da donese. Taj dan se ne bi trebalo izlaziti iz domova jer vas to može skupo koštati.

Mnogo jak, ali i južni vjetar će doći iz Libije, te će donijeti taj pijesak. Najviše će biti zahvaćene zemlje kao što su to Rumunija, Bugarska, Makedonija, Grčka, te je moguće da zahvati čak i Hrvatsku, ali to nije još uvijek sasvim potvrđeno. Ipak, ne bi se trebalo zezati i iskušavati prirodu, te je bolje da ostanete u vašim domovima na sigurnom.

Na Balkanu se tako očekuje u petak velika količina pijeska koja dolazi iz Sahare, dok sve to možete najbolje i sami pogledati na svim mapama koje su objavljene od strane servisa “Severe Eather Europe (SWE). Upozorili su sav svijet na vrijeme, te se nadaju da će ovo ozbiljno shvatiti.

Sada nam je otprilike došlo toplo vrijeme, te se svi nadamo da će ovako nastaviti. Ipak, kada se toliko nadamo, onda nam budu objavljene ovakve mape kako nas čeka nešto strašno. Sve ovo je došlo kao iz vedra neba i nismo mogli niti očekivati da će se nešto ovako desiti, ali vjerujte da je i ovo moguće. Ostale zemlje sa Balkana će biti sigurne, osim onih koje su navedene. Kao što vidite, taj pijesak će se pomjerati sa mjesta na mjesto sve pomalo, a ako ste vi u jednoj od navedenih zemalja, onda budite spremni na ovo.

Izvor: Kreacije.info

LEAVE A REPLY