Vlasnici BMW-a pali su na drugo mjesto. Vozači “Audija” prevariće svoje partnere prije nego vozači drugih marki automobila, pokazalo je jedno istraživanje. Istraživanje sajta za upoznavanje partnera “illicitencounters.com” pokazalo je da vlasnici “vodećih” marki automobila više “švrljaju sa strane” od drugih. Vozači BMW-a, koji su prošle godine bili na prvom mestu, pali su na drugo. Poslije njih slijede oni koji voze “Mercedes”, “Volvo” i “Folksvagen”.  Kola otkrivaju mnogo o svojim vlasnicima. Svi automobili u top pet predstavljaju naše članove.

Oni su uspješni, motivisani ljudi koji se neće zadovoljiti nečim što ih nezadovoljava bilo da je riječ o automobilu ili vezi – rekao je portparol sajta Majk Tejlor a prenose britanski mediji. Vozači “Pežoa”, “Renoa”, “Rovera”, “Škode” i “Hjundaija” nalaze se na samom dnu liste potencijalnih preljubnika, prenosi Tanjug. Audi je njemački proizvođač automobila sa sjedištem u Ingolstadtu. Od 1964., Audi je marka unutar Volkswagen grupe. Automobili proizvođača Audi se proizvode u Ingolstadtu, Neckarsulmu, Győru (Mađarska), Bratislavi (Slovačka), Sao José dos Pinhais (Brazil) i u Changchunu (Kina).

August Horch (1868. – 1951.), je 1899. osnovao marku Horch i počeo s proizvodnjom automobila, ali je u uskoro izbačen iz svoje kompanije pa je 1909. godine osnovao novu. Međutim, više nije imao pravo na korištenje svog obiteljskog imena pa je svoje prezime Horch preveo na latinski jezik. Riječ audi je imperativ od audire (na hrvatskom čuti), što i znači „Čuj!“ ili na njemačkom „Horch!“. Prva saznanja o Audiju datiraju još iz davne 1899. kada je 14. studenog August Horch osnovao A. Horch & Cie i 1901. godine počeo s proizvodnjom automobila. Horch je radio u kompaniji do 1909. kada napušta kompaniju i osniva svoju pod imenom Audi.

biscani.net

LEAVE A REPLY