Majka četvoro djece nedavno je pronašla staru fotografiju neposredno nakon jednog od porođaja i podsjetila se koliko je zahvalna medicinskim sestrama koje su joj pomagale u tim teškim trenucima. Džil Krauzer je književnica i njene objava i fotografija izazvale su gomilu komentara ostalih mama. “Nikada neću zaboraviti lica sestara koje su me pratile do toaleta nakon svakog porođaja. Ti trenuci kada sam bila ranjiva, preumorna, uplašena, rastrzana, i kada je moje dostojanstvo odavno već nestalo, one su se prema meni odnosile sa pažnjom i poštovanjem.

Za mene su to bili momenti ohrabrenja i potvrde da imam nekoga ko će mi pomoći, pa čak i za to kratko vrijeme u toaletu dok mi sestra objašnjava kako da stavim ledene obloge na donji veš. Ova fotografija me je vratila u to vrijeme. Kao da mogu da osjetim dermaplast. Svaka čast svim medicinskim sestrama“, napisala je ona. Fotografija je objavljena na stranici “Baby Rabies” i za kratko vrijeme ju je lajkalo preko 100.000 ljudi, a podijeljena je više od 50.000 puta. Naravno, njeno pisanje je ohrabrilo i druge mame da podijele svoja iskustva: “Nikad neću zaboraviti kako sam poslije porođaja sklonila lice sa grudi sestre koja mi je pomagala i ugledala njenu majicu natopljenu mojim suzama i znojem.

Rekla sam joj da mi je žao, a ona mi je odgovorila: “Draga, ovo je život na mojoj majici, ne bih nigdje drugdje radije bila. Hajde da izvadimo to dijete“, navela je jedna mama. “Zauvijek ću pamtiti sestru koja mi je pomogla u kupatilu prvi put nakon porođaja. Krvarila sam i osjećala sam se užasno poniženo, ali ona nije ni trepnula. Stalno sam se izvinjavala, a ona me je uvjeravala da to nije problem. Nikad neću zaboraviti kako mi je čistila noge i kako sam mislila da je Bog upravo na ovo mislio kad je rekao da volimo svoje bližnje“, iskreno je napisala druga. “Niko zapravo ne misli o onim trenucima kada ste tek porodili, kad izgubite svako dostojanstvo, a vaše tijelo je prošlo kroz stvari koje niste mogli ni da zamislite. Sve vas boli, želite da umrete. Sestre to shvataju“, glasila je samo još jedna u nizu ispovijesti

Izvor: noizz

LEAVE A REPLY