Kao i svaki drugi znak, i riba ima svoje prednosti i mane pa ne možemo reći da li je ovo dobar ili loš horoskopski znak. To uvek zavisi od toga da li u nečijem karakteru prevagnu mane ili prednosti. Osim toga, da bude jasno, i previše prednosti može da odvede u neumerenost, pa tako postanu loše osobine. Ribe u horoskopu su često misteriozne, sklone duhovnosti, neretko i okultizmu i veliki su sanjari sa glavom u oblacima. Zapravo, može se reći i da ne misle glavom, već srcem i imaju neku svoju idelaističku, sanjarsku viziju sveta.

Dom i porodica su joj važni tek kada ih ona osnuje. Kao mlada prilično je buntovna i ne slaže se najbolje sa roditeljima, ali to ne pokazuje otvoreno. Radi ono što ona hoće, može se mlada udati ili uraditi nešto protivno stavovima roditelja, ali nju to ne brine. Za majku i oca ona je uvek devojčica kojoj je potrebna zaštita, pa iz takvog odnosa izvlači maksimalnu korist. Smeta joj svaka vrsta mešanja u njen život, makar bilo i dobronamerno. Iako je moralista i ne priželjkuje paralelne veze, često joj se upravo to događa jer nikada nije ravnodušna na ljubavne izjave i zavođenja.

Znaku ribe pripadaju žene rođene između 19. februara i 20. marta. Njihova planeta je Neptun, a ona se vezuje za misterije, duhovnost i sanjarenja, pa sasvim logično određuje i prirodu žena riba u horoskopu. Ovo je, krajnje očigledno, vodeni znak. Iako će to možda da vam pobudi asocijaciju da su ove žene hladnokrvna bića, to je potpuna besmislica i neistina. Strastvena, kontradiktorna, impulsivna, promenljivog raspoloženja, lako se uvredi, ali lako i oprašta. Nažalost, sa njom je lako manipulisati, jer je željna pažnje i ljubavi. Spremna je da bude u dugoj i napornoj vezi ili braku sa nekim ko joj ne odgovara, ali se ljubavi ne odriče.

emotivnaluda.com

LEAVE A REPLY