Muškarac je proživeo sa svojom ženom 30 godina braka. Jednog dana zagledao se u nju i rekao: Draga, prije tačno 30 godina uselili smo se u mali skromni stan, kao podstanari, vozio sam neku krntiju, spavali smo na nekom starom kauču i gledali smo crno-bijeli televizor… Ali, zato sam, svake noći legao u krevet sa 23-godišnjom ljepoticom… Sada imamo svoju veliku kuću, dva dobra automobila, ogroman bračni krevet i posljednji model LCD televizora, ali svaku noć idem u krevet sa 53-godišnjom ženom… Mislim, da ti malo ne odgovaraš mojim standardima i promjenama koje su se dogodile u mom zivotu… Odgovor žene na ovu drsku konstantaciju muža bio je kratak, jasan i fenomenalan: Pa dobro dragi, niko te ne drži. Idi i pronađi sebi 23-godišnju ljepoticu, i onda ćeš se ponovo vratiti u mladost: živećeš u malom stanu, vozićeš staru krntiju, spavati na kauču koji škripi i gledati crno-bijeli televizor!

Ma koliko različiti bili, muškarci i žene imaju nešto zajedničko – žele voljeti i biti voljeni. Ipak, kako ne pokazuju osjećaje na isti način, to ih dovodi do nesuglasica i nerazumijevanja. Kako to promijeniti? Muškarci su s Marsa, a žene s Venere – rečenica je koju često možemo čuti. No, s kojeg god planeta stigli te koliko god različiti bili, imamo nešto zajedničko – želimo voljeti i biti voljeni. Ipak, muškarci i žene različito shvaćaju ljubavne odnose i veze te najčešće ne pokazuju osjećaje na isti način. Pomalo napadno ponašanje zaljubljene žene, posebno ako je riječ o vezi koja je na svojem početku, muškarcima nije nimalo privlačno.

Zašto žene žele odmah sve? Parovi se danas mogu lakše sresti, upoznati i zaljubiti. Ali ljudima, ponajprije ženama, nedostaje strpljenja, pa muškarcima vrlo brzo otkriju sve o sebi, želeći što prije ući u ljubavnu vezu. Muški je mozak, što zbog biologije, što zbog odgoja, drukčije koncipiran. Muškarci su emocionalno samozatajni, oprezniji i sporiji. Sve ono što žene nisu. Žene vole sanjati o idućim koracima, smišljati taktike, vrlo rano počinju ‘zbrajati’, pa se tako ekspresno nađu u ‘računici’ u kojoj nešto otpočetka ne štima. I muškarci se mogu ludo zaljubiti i osjetiti roj leptirića u trbuhu, ali ne toliko brzo kao žene. Zato ih ne privlače žene koje se zaljube na prvi pogled, pokušavajući ih odmah zgrabiti. Boje li se muškarci ljubavi ili ne shvaćaju dovoljno ozbiljno zaljubljene žene?

Izvor: uspesnazena.com

LEAVE A REPLY