Kinezi su inače poznati po tome , po njihovom razumijevanju čoveka, svaki organ, svaki deo tela ima svoju funkciju i značenje i smatraju da su međusobno povezani…

Kad bolje razmislite, to i jeste tako.. Stara kineska legenda kaže da svaki prst ima značenje osobe, i to osobe bliske nama. Palčevi predstavljaju roditelje.

Kažiprsti predstavljaju tvoju braću, sestre i prijatelje. Srednji prst predstavlja tebe samog. Domali (četvrti prst) predstavlja tvog partnera. Mali prst predstavlja decu.

Sad sklopi ruke dlanom o dlan, zatim srednje prste sjedini na način kako je prikazano na slici. Pokušaj da razdvojiš palčeve (roditelji), razdvajaju se jer oni neće živeti s tobom večno. Ponovo ih spoji.

Pokušaj da razdvojiš kažiprste (braća i prijatelji), otvaraju se jer oni isto najčešće odlaze, imaju svoje životne puteve.

Pokušaj da razdvojiš male prste (tvoja deca), otvaraju se jer deca rastu i odlaze svojim životnim putem. Ponovo ih spoji. Konačno, pokušaj da razdvojitš domale (partner) i iznenadićeš se, to je nemoguće učiniti.

Par je sudbinski vezan do zadnjeg dana života (u idealnom slučaju) i zato se burma nosi baš na tom prstu!

Izvor: biscani.net

LEAVE A REPLY