Anin radni dan traje nekad i 15 sati, a umor ne osjeća. Prelijepa, ambiziozna, svestrana Ana Lukajić (26) iz Banjaluke pravi je dokaz poslovice “sve se može kad se hoće”, s obzirom na to da je ova mlada djevojka završila Fakultet političkih nauka, a pored toga je optičarka, kozmetičarka, poslastičarka, teniski sudija, model i vozač kamiona, autobusa, motora.

Bila mi je želja da se bavim time, nije bilo prosto prilike pa sam se preorijentisala na drugu stranu gdje ima i posla. U optici radim puno radno vrijeme osam sati, a u salonu po potrebi, zavisi koliko imam klijenata zakazanih, a to se uglavnom svodi na najmanje 12 do 15 radnih sati dnevno – ispričala je Ana Lukajić.

Mlada djevojka završila je srednju školu u kojoj je stekla zvanje kozmetičkog tehničara. Već deset godina se bavim tim poslom. Radim nokte i ostale kozmetičke usluge, a onda sam prije dvije godine sasvim slučajno došla u optiku i naučila sam i taj posao, odnosno zanat – objašnjava Ana.

Veliki broj žena i djevojaka bavi se poslovima uljepšavanja, međutim malo je onih koje znaju da voze autobus, kamion, veliki kamion, motor. Prosto je to nekako bilo normalno. Pošto mi se otac i brat bave prijevozom bilo je normalno da i ja položim za to iako sam žensko – kaže mlada Banjalučanka koja se za volanom autobusa i kamiona osjeća kao u običnom automobilu, piše Anadolija. Ljubav prema vozilima Ana je nasljedila od oca.

ANA KAO POSLASTIČARKA I TENISKI SUDIJA. Znanje i ljubav prema izradi torti nesvakidašnja djevojka naučila je od majke. To volim da radim, ali ne radim često, sve zavisi od potreba mušterija – napomenula je Ana.

Djevojka čiji dan počinje u šest ujutru a završava oko ponoći sudi i na ATP Challenger Banjaluka, već sedam, osam godina, zahvaljujući tome što posjeduje ITF licencu za teniskog sudiju. Nekoliko puta je bila sudija i u inostranstvu.

Anin radni dan nekad traje i 15 sati, a pored ovoga ona uspjeva i da ode na fitnes trening. Rijetko kad imam vremena za sebe izuzev tog treninga što sebi posvetim malo vremena čisto zbog zdravlja i leđa – dodaje ona.

UMOR NE OSJEĆA. Umor rijetko kada ja osjećam, više ljudi primijete na meni nego što ja to osjećam. Navikla sam da radim toliko i kada ne radim onda mi je prosto čudno. Ne osjećam se ja kao ja, osjećam se beskorisno – objašnjava djevojka iz Banjaluke.

biscani.net

LEAVE A REPLY