SEZONA odmora ponovno je pred nama, a prosječna hrvatska obitelj opet gleda kako će ove godine skrpati kraj s krajem i provesti nekoliko dana uz more, upijati sunčeve zrake i uživati u zasluženom odmoru.

Zdravko Čolić održao je sjajan koncert u Banjaluci poslije sedam godina. Prvi put koncertu popularnog Čole u Banjaluci nije prisustvovala Majda Arnautović, koja je preminula 2017. godine. Zdravko Čolić nije zaboravio svoju najveću obožavateljku iz Banjaluke, pa je dan nakon koncerta posjetio njen grob.

Zdravko Čolić (Sarajevo, 30. svibnja 1951.), bosanskohercegovački je[1] pjevač zabavne glazbe i svojedobno najveća jugoslavenska pop-zvijezda. Živi u Beogradu u Srbiji od 1989 godine. Rođen je 30. svibnja 1951. godine u Sarajevu, a djetinjstvo je proveo na Grbavici.

Kao dijete se više zanimao za sport nego za glazbu. Najprije je bio golman u juniorima “Željezničara”, da bi ubrzo shvatio kako mu atletika više leži. Na jednom natjecanju osvojio je drugo mjesto, odmah iza tadašnje atletske zvijezde Nenada Stekića.

Ipak, kako Čolić kao sportaš nije postizao veće rezultate, a kako je imao velikog talenta za recitiranje, podrazumijevalo se da sudjeluje u školskim priredbama. Volio je i glumu, pa je primljen i u Pionirsko pozorište, gdje je sudjelovao u predstavama “Dječaci Pavlove ulice” i “Kekec i Mojca”. Glazba mu je bila hobi, učio je gitaru i išao u glazbenu školu. s prijateljem Bracom Isovićem svirao je za društvo u parku, a u svom su kvartu bili poznati kao duet Čolić i Isa s Grbavice.

(buka)

LEAVE A REPLY