Aida Nikolaychuk se prijavila na ukrajinsku verziju emisije “X Factor”. Izašla je na binu i pitali su je standardna pitanja, a onda je došlo vrijeme da pokaže svoje pjevanje. Muzika je počela, a Aida je očarala sve svojim jedinstvenim glasom.

X Factor je britansko takmičenje za televiziju realne televizije kako bi se pronašao novi pjevački talent. Takmičari su ambiciozni pevači iz javnih audicija. Predstava je počela 2004. godine i od tada se emituje svake godine od avgusta / septembra do decembra. Emisiju produciraju Fremantleova Thames (ranije Talkback Thames) i Cowell-ova produkcijska kuća Syco Entertainment. Emituje se na ITV mreži u Velikoj Britaniji i istovremeno emituje na Virgin Media One u Irskoj.

“X Factor” se odnosi na nedefinisano “nešto” koje čini zvezdani kvalitet. Serija se sastoji od audicija, bootcampa, kuća sudaca, nekoliko sedmica uživo, polufinala i finala. Serija je imala spin-off emisiju iza scene pod nazivom The Xtra Factor, koja se emitovala neposredno nakon glavne emisije na ITV2. To je trajalo prvih trinaest serija, kada je ITV otkazao u januaru 2017.

On se zamjenjuje online spin-off emisijom Xtra Bites isključivo na ITV Hub. Prve tri serije predstavila je Kate Thornton, zatim iz serije od četiri do jedanaest, predstavu je predstavio Dermot O’Leary. Seriju 12 predstavili su Caroline Flack i Olly Murs, a O’Leary se vraća za seriju 13 nadalje.

Prvobitni žiri je bio Louis Walsh, Sharon Osbourne i Cowell. Godine 2005., Paula Abdul se pridružila emisiji kao gostujući sudija dok je Osbourne bio odsutan i pridružio se panelu 2006. godine za tri serije audicija. Brian Friedman nakratko je zamijenio Walsha u četvrtoj seriji, gdje se također pojavio Dannii Minogue.

Friedman je otišao tokom audicija, a Walsh je zamijenio Friedmana. Cheryl Cole zamijenila je Osbourne u petoj seriji. Gary Barlow, Kelly Rowland i Tulisa pridružili su se panelu u osmoj seriji kao zamjene za Cowell, Minogue i Cole. Rowland je otišao prije devete serije i zamijenio ga je Nicole Scherzinger.

Osbourne se vratio na panel u desetoj seriji, zamjenjujući Tulisu. Cowell i Cole (kasnije Fernandez-Versini) vratili su se na mjesto Barlow i Osbourne u jedanaestoj seriji, dok je Mel B zamijenio Scherzingera. U dvanaestoj seriji, Mel B i Walsh zamijenili su Rita Ora i Nick Grimshaw. Za trinaestu i četrnaestu seriju, vratili su se Walsh, Osbourne i Scherzinger, zamijenivši Grimshaw, Fernandez-Versini i Oru.

Nakon završetka ove druge serije, Walsh i Scherzinger su nakon trideset i četiri godine odustali, kao sudija, a Osbourne je najavio da će se vratiti samo za nastupe uživo; prije nego što je kasnije objavljeno da je dala otkaz. Louis Tomlinson, Ayda Field (kao Ayda Williams) i Robbie Williams pridružili su se Cowellu za petnaestu seriju.

atraktiva.in

LEAVE A REPLY