DVA DOBRA PRIJATELJA SU DOŠLA NA IDEJU DA PROBAJU SIMULATOR POROĐAJNIH BOLOVA DA BI SVIJETU, ALI I ŽENAMA POKAZALI DA SA VRIŠTANJEM I DRAMOM PRETJERUJU.

Oni su namjerno odabrali Majčin dan za ovaj eksperiment, simboličan datum, a tu su prisutne bile i njihove ljepše polovine. Na kraju su se ipak složili sa činjenicom da porod nije tako jednostavan kao što su oni mislili prvi put.

Ovaj urnebesni snimak vam ostavljamo da pogledate i sami i da se uvjerite o čemu mi to pričamo, hvala vama što nas pratite, ostanite i dalje tu s nama. Majčin dan je slavlje u čast majke obitelji, kao i majčinstva, majčinskih veza i utjecaja majki u društvu.

Proslavlja se u razne dane u mnogim dijelovima svijeta, najčešće u ožujku ili svibnju. Ona nadopunjuje slične proslave u čast članova obitelji, kao što su Dan očeva, Dan braće i sestara i Dan djedova i baka.

Moderni Majčin dan počeo je u SAD-u, na inicijativu Ann Reeves Jarvisa početkom 20. stoljeća. To se (izravno) ne odnosi na mnoge tradicionalne proslave majki i majčinstva koje su postojale diljem svijeta tisućama godina, kao što je grčki kult Cybele, rimski festival Hilaria ili slavlje kršćanske majčinske nedjelje (izvorno komemoracija Majke Crkve, a ne majčinstvo). Međutim, u nekim je zemljama Majčin dan još uvijek sinonim za ove starije tradicije

Moderna verzija Majčinog dana iz SAD-a kritizirana je jer je postala previše komercijalizirana. Osnivačica Jarvis sama je izrazila žaljenje zbog tog komercijalizma i izrazila svoje mišljenje o tome kako to nikada nije bila njezina namjera.

dobardan.info

LEAVE A REPLY