Na našim prostorima postoje mnogi običaji vezani za vjenčavanje. Od vezanja plave vrpce , kupovine mlade, lažne mlade, , bacanja šećera u rijeku ,pucanje u jabuku, pa do “crnogorskog kuma”i slično . Ovi običaji se razlikuju od mjesta do mjesta.

Međutim, u selu Gradac kod Širokog Brijega je uveden još jedan novi običaj, koji je preko noći postao apsolutni hit u svijetu. Svatovi su došli i ponosno kupili mladu i krenuli ka crkvi . Onda su odlučili da urade nešto i za kamere kako bi svi uživali kada god budu gledali snimak ove svdabe . Nadaju se da će mlade generacije “usvojiti” kao dio moderne tradicije, “paljenje guma”.

Ovaj snimak je zahvaljujući društvenim mrežama odma obišao svijet i postao totalni hit. Samo na Facebooku ima preko dva miliona pregleda.Nije bez razloga u što ćete se i sami uvjeriti .

Više pogledajte u videu koji smo stavili u prilog . Pišite nam da li vi imate neka neobična i slična iskustva. Zanimljivo je čuti za mnoge običaje koje do sada nismo imali priliku svi vidjeti .

dobardan.info

LEAVE A REPLY