Na regionalnom putu Doboj – Banja Luka su se pojavili novi drumski prevaranti koji pokušavaju na sve moguće načine prevariti vozače koji se zaustave kako bi njima pomogli. Jedan vozač je bio skoro prevaren kada je ispričao kako je iste ljude primijetio dan prije na nekoliko kilometara dalje od Doboja, riječ je o jako vještim i profesionalnim prevarantima, u prevari učestvuju porodica i djeca.

Ovaj prevari vozač čiji identitet je poznat samo redakciji Euroblica ispričao kako su on i njegov prijatelj na isti način bez para ostali prije samo par mjeseci. Citat: ” Dok sam išao prema Doboju sa strane pokraj puta sam vidio zaustavljeni automobil a pored njega je bila cijela porodica i jedna muškarac je mahao sa kanisterom i htio je da se zaustavim jer su oni kao ostali bez goriva, pored automobila su bili žena i dvoje djece ” rekao je sagovornik za ” EuroBlic” i zatim pojašnjava je vozilo bilo marke citroen i imalo je BiH oznake.

Ništa nije posumnjao, zaustavio se odmah da bi pružio toj djevojci pomoć. Kazao je sljedeće: Čim sam iz svog auta izašao, rekli su da su krenuli kući i da su bez goriva ostali, da im treba pomoć, a ja sam im ponudio da ih do pumpe odvučem i vrati opet nazad, pristali su na to i sjeli su odmah u auto. Krenuli smo prema pumpi, počinje njihova prava prevara, kazao je sagovornik koji je potvrdio da je ostao prevaren.

Izvor: Zbivanje.com

LEAVE A REPLY